• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Ob svetovnem dnevu knjige

Ob svetovnem dnevu knjige

23. april – SVETOVNI DAN KNJIGE IN AVTORSKIH PRAVIC, NOČ KNJIGE ter druga obvestila

Svetovni dan knjige obeležuje veliko ljudi v več kot 100 državah. Na ta dan po knjigarnah, knjižnicah, muzejih, šolah in drugih ustanovah in podjetjih potekajo številni knjižni dogodki za promocijo branja. Ob Unescovem svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic je spregovoril tudi predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc. Vabimo vas k branju ali gledanju poslanice o knjigi. https://youtu.be/PSanCRFI-LE

NOČ KNJIGE 2020 v nenavadnih razmerah ... BO!
Kdaj: 23. april 2020, ter ves april in maj
Kje: doma, v naravi in v virtualnem prostoru interneta in družbenih omrežij Malo drugače kot ponavadi se bomo družili s knjigo in branjem.
Vodnik za Noč knjige najdete na povezavi.

Morda najdete v njem le knjižni namig ali idejo za bralna doživetja doma z družino, v naravi ali v virtualnih svetovih. Splošna knjižnica Slovenske Konjice IZPOSOJA KNJIG NA DOM Omogočena je izposoja knjig in osebni prevzem pred knjižnico. Vračilo gradiva do nadaljnjega ni možno.
Vse informacije najdete na: https://www.knjiznica-slovenskekonjice.si/projekt/izposoja-gradiva-na-dom/

Naj zaključim z mislijo Alberta Einsteina:
“Domišljija je bolj pomembna od znanja. Znanje je omejeno na vse, kar poznamo in razumemo, medtem ko domišljija zajema ves svet in vse kar bo kdaj znano in razumljivo.” Vzemite knjigo in odpotujte v svet domišljije.

Lep pozdrav, Doroteja Rušnik Stramšak


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art