• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Za izvedbo prostovoljnega testiranja pripada dijakom in študentom 10 testov na mesec. Teste lahko dijaki in študenti prevzamejo v lekarni s kartico zdravstvenega zavarovanja. Če je oseba tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja, bo teste prevzel s potrdilom o vpisu oziroma vključenosti v vzgojno-izobraževalni zavod in osebnega dokumenta. Testi so jim v lekarnah na voljo od 29. avgusta dalje. 

Samotestiranje se bo izvajalo v domačem okolju in je prostovoljno. Priporoča se ob pojavu simptomov, značilnih za Covid-19 oz. po stiku z okuženo osebo. Samotestiranje omogoča hitro identifikacijo in izolacijo okuženih oseb.

Ker je virus SARS CoV-2 med nami, je pomembno, da upoštevamo osnovne higienske ukrepe in priporočila za preprečevanje njegovega prenosa in širjenja ter ukrepe za samozaščitno vedenje. Ukrepi so dodatno pojasnjeni v priloženem dokumentu.

Vodstvo šolepdfNavodila_vzgojno-izobrazevalnim_zavodom_ob_sumu_ali_potrjenemu_primeru_okuzbe_s_sars-cov-2_v_zvaodu_solsko_leto2022_2023.pdf

Spremenjen odlok vlade RS z dne 3.3.2022 prinaša sproščanje obveznosti nošenja mask v šolah. Zaščitna maska ni več obvezna za dijake, študente, delavce in druge zaposlene, ki z njimi sodelujejo pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega programa (enako velja tudi  za višje in visokošolske učitelje in sodelavce pri izvajanju študijskega procesa za ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega oziroma študijskega programa v šolskem okolju), razen za izjeme, ki so pri  praktičnem pouku in praktičnem usposabljanju z delom pri kliničnih vajah na vseh ravneh za dejavnosti v zdravstvu, socialnem varstvenih storitvah in programih, ki izvajajo nastanitve.

Tako maske, v vseh  programih  mladine na ŠC Slovenske Konjice-Zreče, niso obvezne.  Kljub sproščanju ukrepa obveznega nošenja mask, Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID 19 uporabo zaščitne maske v šolskem okolju še naprej priporoča kot metodo za zmanjšanje verjetnosti prenosa SARS–coV-2.

Nošenje zaščitne maske za izvajalce in udeležence izobraževanja odraslih ostaja še naprej obvezno.  Enako, velja tudi v dejavnosti svetovanja, šole vožnje, vstopa drugih oseb v šolski, poslovni prostor.

Na vseh lokacijah se tudi v prihodnje skrbi za dosledno higieno, ukrepom razkuževanja in zagotavljanja medsebojne razdalje.

Vodstvo šole

Spoštovani,

s spremembo odloka vlade RS (UR. L. št. 177) se prične preverjanje pogoja PCT za vse dijake Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče s 17.11.2021.

Vsi ostali napotki in določila so enaki kot do sedaj.

Dijaki, ki izpolnjujejo PCT pogoj, morajo biti prinesti veljavno potrdilo o izpolnjevanju pogoja.

Dijaki, ki PCT pogoja nimajo, se morajo v šoli trikrat tedensko samotestirati s testi za samotestiranje. Test samotestiranja se šteje kot veljaven pogoj PCT tudi na obšolskih dejavnostih.

Teste brezplačno dobite v lekarnah. Teste morajo dijaki prinesti v šolo.

Dijake Šolskega centra Slovenke Konjice -Zreče poznamo, vendar pa je potrebno, da imajo pri sebi tudi veljaven osebni dokument.

Več si preberite v prilogah sporočil.

Starši in dijaki; prosimo vas, da prijazno sprejmete napotke za ohranjanje zdravja in delovanja šole.

Hvala vam za razumevanje in ostanite zdravi.

pdfNavodilo_za_delo_v_razmerah_covid-19_šol._leto_2021_2022_samotestiranje_dijakov_od_17.11.2021_dalje.pdf

 

© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art