5 zlatih maturantov, vsi maturo opravili

Po razglasitvi rezultatov jesenskega roka splošne mature 2017 je uspeh letošnjih gimnazijcev še bolj zlat. Dobili smo še peto zlato maturantko, to je Mija Lajhar, ki je v jesenskem roku osvojila zlati naziv.

Rezultati splošne mature 2017 so naslednji:

V spomladanskem roku splošne mature 2017 so pogoje za opravljanje mature izpolnjevali vsi dijaki četrtega letnika.  Vseh 61 kandidatov je maturo opravilo, torej smo spet 100%! Primerljivo slovensko povprečje je 93,45%

Zlato spričevalo s pohvalo je dobilo kar 5 naših dijakov. Maruša Fijavž, Moja Lajhar. Klementina Polanec, Blaž Videčnik in Iza Zorc,  so zlati maturantje! Torej je kar 8 % naših gimnazijcev zlatih.

Klementina Polanec je maturitetni izpit iz kemije opravila z vsemi možnimi točkam. V Sloveniji je poleg nje le še 6 maturantov s takšnim rezultatom.

Skupni rezultati splošne mature so kot vsako leto tudi letos skoraj 2 točki nad slovenskim povprečjem. Še posebej izstopajo visoke ocene pri sociologiji, slovenščini in psihologiji.

Občudovanja vredni so uspehi tistih, ki so osvojili skoraj vse možne točke (več kot 90%).

To so:

Žan Boček (nemščina na višji ravni), Aneja Einfalt (angleščina), Simon Ekselenski (matematika, kemija), Maruša Fijavž (matematika na višji ravni, sociologija, kemija), Zala Golčer (matematika, biologija), Tanja Gošnjak (biologija, psihologija), Neli Jerot (angleščina na višji ravni), Miha Kolar Brusl (angleščina), Mija Lajhar (kemija, biologija),  Evelin Landeker (psihologija), Špela Klara Mauher (angleščina, biologija, psihologija), Tjaša Padežnik (kemija), Nina Pavlič (matematika), Patricija Podkrajšek (angleščina na višji ravni), Klementina Polanec (matematika na višji ravni, angleščina na višji ravni, kemija, fizika), Rok Pučnik (angleščina), Monika Strmšek (biologija), Blaž Videčnik (angleščina na višji ravni, geografija, kemija), Iza Zorc (biologija, sociologija).

Učitelji, ki smo dijake spremljali in vodili na poti do maturitetnega spričevali, smo ponosni na naše gimnazijce. Želimo jim, da še naprej uspešno osvajajo nova znanja ter raziskujejo svet, a se tudi vrnejo v svoje domače mesto.

Helena Skaza Birk, tajnica ŠMK