Maturantska ekskurzija - Budva 2013

Čekam te u Budvi ...

 28. avgust; brezskrbni poletni dnevi se bližajo koncu, prvi dan šole je že spet blizu in energija, nabrana med počitnicami, hlapi ... A ne za nas! 4. letniki smo svoje noro poletje šele pričeli in to v slogu: z odhodom na nepozabni, žurerski (in seveda tudi poučni) MATURANTSKI IZLET!
Polni pričakovanj smo se odpeljali proti Črni Gori in 5-dnevni zabavi. Med dolgo vožnjo ni manjkalo petja, plesa, kartanja in ostalih norčij in tako smo polni energije prispeli v najlepše mesto Dalmacije; Dubrovnik. Po kratkem ogledu, med katerim se seveda nismo mogli upreti sladoledu in pici, smo pot nadaljevali do naše končne postaje, Budve. Ko smo končno prispeli, privlekli kovčke vse do hotela in napolnili lačne trebuščke, smo pričeli z zabavo v visokih petah in srajčkah na »elegant partyju«.
Drugi dan nas je čakala težka preizkušnja ... Doooooolgi vožnji z avtobusom je sledilo 461 stopnic, ki smo jih morali premagati, da smo dosegli čudovit razgled in mavzolej vladarja Njegoša. Po tako napornem dopoldnevu je bila pokušina pršuta in sira prava odrešitev. Vožnja domov, večerja, nato pa ovijanje drug drugega s folijo in nepogrešljiv »space party« vse do jutranjih ur!
Tretji dan ... Uff že?! Vsi tisti, ki imajo morsko (ali bolje rečeno jezersko) bolezen, bi morali ostati doma, kajti večino dneva smo preživeli na Skadarskem jezeru, kjer smo najpogumnejši skočili v sladko, a dokaj umazano vodo. Ko se je stemnilo, pa smo na plan privlekli flomastre in pustili nepozabne podpise na belih majčkah drug drugega.
Četrti dan smo zgolj uživali. Sonce, morje, pesek, plaža, rezervirana le za nas, slovenska glasba ... Noro. Dodobra smo se osvežili in uživali poslednji dan na Balkanu.
Nastopil je čas odhoda domov. Kovčki so bili spakirani, mi pa utrujeni od neprespanih noči in seveda navdušeni nad vsemi muzeji ter znamenitostmi mesta, ki nikoli ne spi. Vožnjo domov je zaznamoval spanec, spanec in, hmm, še več spanca. A kljub utrujenosti smo še vedno vsi radi zapeli »himno« nepozabnih petih dni: »A u zoru Zorica me budi, hopa-cupa cijelu noć je bilo ...«.
Maruša Esih