• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice in obvestila

Ob zaključku Tednov vseživljenjskega učenja 2022

Ob zaključku Tednov vseživljenjskega učenja 2022

Letošnji Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so v polni meri upravičili letošnji slogan Slovenija – učeča se dežela.

Šolski center Slovenske Konjice-Zreče je kot lokalni koordinator TVU, od 12. maja do 12. junija, v sodelovanju z občinami Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje Laško in Žalec, izvedel 77 prireditev. Prireditve, ki smo jih izvedli skupaj s 26 podizvajalci-javnimi zavodi, zasebniki in podjetji, se je udeležilo 1746 udeležencev. Posebna zahvala gre občini Zreče za finančno pomoč.

Udeleženci so pokazali veliko zanimanje za ponujene vsebine iz različnih področjih, letos smo se posebej posvetili promociji reševanja Spletnega vprašalnika za ocenjevanje spretnosti (SVOS), kakovosti in promociji formalnih in neformalnih programov, ki jih izvajamo na Šolskem centru. V aktivnostih smo zajeli vse starostne skupine, tako smo izvedli delavnice za vrtce in osnovne šole, vzpodbujali medgeneracijsko sodelovanje, pri čemer so nam pomagali dijaki gimnazije, izvedli kulinarične delavnice za upokojence ter delavnice za brezposelne, zaposlene in druge ranljive skupine (Varstveno delovni center, priseljenci).

Skozi aktivnosti Tednov vseživljenjskega učenja, smo skušali širiti zavedanje o pomembnosti učenja skozi vsa življenjska obdobja, za vse ciljne skupine prebivalstva, kajti ni dovolj da znanje pridobimo, potrebno ga je ohranjati in nadgrajevati. Pri tem nas zelo veseli dober odziv udeležencev, zanimanje in navdušenje, ki so ga pokazali z udeležbo delavnic, prireditev in aktivnosti. In nenazadnje, kot pravi latinski pregovor »non scholae sed vitae discimus« (ne učimo se za šolo, marveč za življenje).

Utrinke iz prireditev, delavnic in drugih aktivnosti lahko pogledate na naši Facebook strani.


© 2022 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art