• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • ZLATO PRIZNANJE ZA MLADE RAZISKOVALCE
  • ZLATO PRIZNANJE ZA MLADE RAZISKOVALCE
  • ZLATO PRIZNANJE ZA MLADE RAZISKOVALCE

ZLATO PRIZNANJE ZA MLADE RAZISKOVALCE

Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru je konec marca potekalo 22. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Zgornjega Podravja. Srečanja potekajo na regijskem in državni ravni. Na regijskem srečanju mladih raziskovalcev Zgornjega Podravja so mladi raziskovalci letos prijavili 23 raziskovalnih nalog na 11 različnih področjih. Med nalogami na različnih strokovnih področjih je bilo 8 osnovnošolskih in 15 srednješolskih nalog. Naloge zajemajo zelo razgibano vsebino z aktualnimi družbenimi in naravoslovnimi temami.

Tekmovanja sta se udeležila tudi dijaka 3.letnika Gimnazije Vid Švab in Zala Goršek in dosegla lep uspeh. V vlogi mentorja je pri izvedbi pomagal učitelj kemije Boris Pokorn. Raziskovalna naloga »Ekološko vino« je nastala v sodelovanju z Zlatim gričem in Kmetijsko gozdarskim zavodom v Mariboru. Tematika naloge je zaščita vina brez uporabe žveplovih spojin, ki se v vinarstvu za zaščito vin sicer tradicionalno uporabljajo.

Na regijskem srečanju mladih raziskovalcev je naloga prejela Zlato priznanje in se uvrstila na Državno srečanje mladih raziskovalcev, ki bo potekalo 16.5. 2022 v Ljubljani.

Mentor: Boris Pokorn

 

© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art