• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Raziskovalna naloga Motnje hranjenja med mladimi
  • Raziskovalna naloga Motnje hranjenja med mladimi

Raziskovalna naloga Motnje hranjenja med mladimi

(Primer Gimnazije Slovenske Konjice)

Motnje hranjenja so nedvomno bolezen današnjega časa. Čeprav so jih poznali tudi v preteklosti, jih niso nujno obravnavali kot vrsto bolezni. Vzrok za njihov nastanek izvira v različnih duševnih stiskah, čeprav se navzven kažejo s telesnimi znaki. Prenajedanje, bruhanje, stradanje, zloraba odvajal in diuretikov ter pretirana telesna aktivnost so torej le zunanji znaki motenj hranjenja.

Posebej ranljiva skupina, ki je najbolj zaznamovana z motnjami hranjenja, so mladostniki, zato smo se odločile, da raziščemo, ali dijaki naše šole poznajo motnje hranjenja, ali za njimi bolehajo, kateri spol je boleznim bolj izpostavljen in ali menijo, da se o motnjah hranjenja dovolj govori …

Rezultati, ki smo jih dobile v raziskovalni nalogi, nas obvezujejo, da predlagamo, da se na šoli obravnavani temi posveti več pozornosti in strokovne obravnave, kar smo predstavile v zaključku raziskovalne naloge.

Ponosne smo, da smo Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije na 20. srečanju mladih raziskovalcev Zgornjega Podravja s svojo raziskovalno nalogo (Motnje hranjenja med mladimi) osvojile 1. mesto – zlato priznanje. 

Saša Jurač, Julija Kočnik, Mia Pučnik                                                                                                                                                        


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art