• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Uporabimo les, izberimo slovenski les

Uporabimo les, izberimo slovenski les

SPIRIT je v sodelovanju z MGRT pripravil kampanijo promocije slovenskega lesa Uporabimo les, izberimo slovenski les

Les je vsestransko uporaben trajnosten material prihodnosti, ki ga ima Slovenija kot tretja najbolj gozdnata država v Evropi na voljo po svojem celotnem ozemlju. SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo že od leta 2013 izvajata vrsto aktivnosti za promocijo slovenskega lesa in lesenih izdelkov doma in v tujini. 

Namen kampanje je ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o vseh prednostih lesa ter spodbujanje njegove uporabe s ciljem nadomeščanja ostalih materialov s tem darom narave. Slovenija ima lesa v izobilju, zato je namen kampanje spodbuditi čim večjo uporabo slovenskega lesa.

Oglaševalska kampanja v slovenskih medijih, ki se je začela v mesecu februarju 2022 in bo trajala vse do konca maja, vključuje oglaševanje na televiziji, spletu, radiu, zunanjih oglasnih površinah in v tisku.

Ključni komunikacijski sporočili kampanje sta predstavitev prednosti lesa tako za človeka kot za okolje s pozivom: »Les je čudež narave, ohranimo z njim naš planet.« in »Les je čudež narave, delimo z njim svoj dom.«

Več na spletni strani SPIRIT Slovenija.

Z namenom promocije lesa in izdelkov iz lesa v Sloveniji, je SPIRIT pričel sodelovati z oddajo Ambienti. Iščemo ambasadorje slovenskega lesarstva (slovenska podjetja, ki izvažajo svoje produkte v tujino). Podjetja iz lesne branže iz lokalnega okolja, ki bi želela, da predstavijo svoje produkte v oddaji ali postanejo ambasadorji Slovenije pozivamo, da nas kontaktirate na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Dnevi slovenskega lesarstva bodo potekali 13. in 14. april 2022. Več podrobnosti še sledi.

Razstava Bivanje z lesom - Slowoodlife, ki bo v petek, 11. marca 2022, ob 13. uri v Kulturnem domu Pliberk na avstrijskem Koroškem.

Več informacij: https://www.slowoodlife.com/razstava-bivanje-z-lesom/. Na povezavi tudi informacije o razstavi v drugih krajih po Sloveniji


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art