• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Depeša VP v Haagu - informacije za napotitev delavcev na Nizozemsko

Depeša VP v Haagu - informacije za napotitev delavcev na Nizozemsko

NL Ministrstvo za socialne zadeve nas je obvestilo o novi osrednji spletni strani za pomoč mobilnim delavcem www.workinnl.nl, ki mobilnim delavcem daje vse relevantne informacije o glavnih temah, s katerimi se bodo srečevali pri delu in življenju na NL (npr. registracija na NL, pravice delavcev, kaj storiti v primeru odpovedi delovnega razmerja, informacije v povezavi s koronavirusom, relevantne telefonske številke za pomoč ipd.).

Spletna stran na jasno označenem mestu ponuja tudi telefonski številki in elektronski naslov fundacije FairWork, ki je zadolžena za pomoč mobilnim delavcem in na katero se lahko obrnejo vsi mobilni delavci na NL, če imajo dodatna vprašanja v zvezi s svojim delom na NL.

Spletna stran je v angleščini, poljščini in romunščini, v bližnji prihodnosti pa bo dostopna tudi v španščini, bolgarščini in madžarščini.

Kot smo že poročali v januarju 2020, je NL s 1. 3. 2020 uvedla obveznost notifikacije za napotene delavce, na podlagi katere so delodajalci v tujini (ali samozaposlene osebe) dolžni vnaprej obvestiti/najaviti svoje delo in prihod delavcev na NL preko spletnega portala (online notification portal): www.postedworkers.nl . Vse informacije o notifikaciji v angleškem jeziku so objavljene na spletni strani https://english.postedworkers.nl/ , objavljene pa so tudi v nemščini in nizozemščini.

300dpi SPOT SI Pozitiv


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art