TERENSKO DELO - DUNAJ SKOZI OČI DIJAKOV GASTRONOMIJE IN TURIZMA

Objavljeno v Novice

Dijaki gastronomije in turizma so se v okviru strokovnih vsebin izobraževali na Dunaju. Svoje delo v okviru turističnega spremljanja in vodenja so odlično opravili, na terensko delo in na medsebojno druženje pa jim bodo zagotovo ostali tudi lepi spomini.

Ugotovili so, da je nemogoče strniti v mozaik spominov vse, kar so doživeli in videli. Dunaj je mesto, kjer preteklost in sedanjost živita v sožitju. Povedali so, da jih je na vsakem koraku spremljal vonj po pečenih klobasah, azijskih nudlih, odlični kavi in pecivu, glas konjskih kopit, mešanica različnih jezikov in številne kavarne. Tramvaj in podzemna železnica sta bila njihov vsakdan.

Pri svojem delu so predstavili Sacher hotel, kraljevo palačo Hofburg, dvorec Schönbrunn, Hundertwasser Haus, Belvedere in druge palače, cerkve, galerije, muzeje, parke, spomenike, vstopili so v grobnico Habsburžanov ter si ogledali še številne druge kulturne in zgodovinske znamenitosti.

Svoje obveznosti so opravili tudi v prostorih turistične agencije in turistično-informacijske pisarne v starem mestnem jedru. Svoje delo so zaključili s predstavitvijo različnih zanimivosti ob Donavi.

                                                                                      Štefica Fink