Wurzburg - Erasmus+, maj 2018

Objavljeno v Novice

V aprilu so bili dijaki programa strojni tehnik na izobraževanju v Franz-Oberthür-Schule v Wuerzburgu.  Letošnja generacija dijakov  je bila dvanajsta v zaporedju vključenih v program mednarodnega izobraževanja in usposabljanja v okviru projektov Erasmus +. Poudarek je bil na izpopolnjevanju znanj CNC programiranja, avtomatizacije proizvodnih procesov in tujih jezikov, hkrati pa spoznavanju kulturnih in naravnih  znamenitosti nemške dežele.

Naša šola je v maju gostila še nemške dijake, ki so poleg gornjih znanj s področja strojništva pridobivali še znanja s področja tehnoloških meritev, varjenja in orodjarstva. Pouk je potekal v šolskih delavnicah in v podjetjih.

Dijaki gastronomsko-turistične smeri so v Nemčiji  dobili vpogled v izvedbo pouka kuharstva in strežbe, nadgradili pa so predvsem znanja s področja turizma.

Slovensko–nemške projekte smo zaokrožili s slovensko-nemškim večerom, kjer smo kulturni program zaključili  z druženjem ob tradicionalni hrani, ki so jo dijaki gastronomije pripravili prav za ta večer.

Več fotografskega materiala lahko najdete na povezavi TUKAJ.

Koordinaor projekta: mag. Štefica Fink