Pust na SPSŠ ali kako smo podarili "protfan" jabolčne pite, štiri pa snedli 4.3.2014

Objavljeno v Novice

Pust z jabolčno pito?

Pa pojdimo od začetka. Od informativnih dni, 14. in 15. februarja sta nam  na SPSŠ ostala dva zaboja  jabolk, ki sta kljub lačnim dijaškim in učiteljskim ustom počasi odhajali v "večna lovišča". Ker je pust ponavadi mastnih ust, smo se po tehtnem premisleku učitelji odločili, da za pustni dan presenetimo dijake z domačo jabolčno pito, ki jo bo na pustni dan pripravil glavni kuhar - šef, hišnik Mačo (6 protfanov). Seveda so šefu izmenično obljubili pomoč in nato tudi pomagali pomožni kuharji (učitelji Tomaž Černec, Gašper Grat, Dušan Špoljar, učiteljici Tjaša Rajšp  in Marjana Cenc Weiss ter dežurni dijak Čoko). Delo je na pustni dan potekalo od 8. ure zjutraj ob glasbi iz Radia Rogla. Od  samega začetka naše akcije smo poslušali, kako so radijci grozili, da bodo nekomu podelili 40 krofov. Ob hitrem sestanku, dveh gostopisanih straneh zapisnika, osemkratnemu dvigu rok, štirim klicem, treh grožnjah ter enem pretepu smo se tudi sami odločili, da podarimo "protfan" tople jabolčne pite.

V nadaljevanju dneva je ekipa SPSŠ v sodelovanju z radijci Radia Rogla v sestavi šefa kuhinje Mačota, učitelja Tomaža in dežurnega dijaka Čokota odpeljala pito v podjetje Eurel v Polčane, kjer smo razveselili za en avtobus ljudi (pito smo razrezali na bolj majhne koščke). Naši dijaki so medtem (seveda po topli malici) snedli štiri "protfane" dišeče sladice. Po povratku v šolo in po fotografsko ovekovečenem veselju dijakov smo učitelji pomili posodo, nekateri izmed njih pa so jo pobrisali. Ker je na koncu ostalo še nekaj naribanih jabolk, je šef kuhinje še na hitro zrolal nekaj jabolčnih štrudlov. 

Kljub vsem aktivnostim je pouk potekal normalno in ob koncu delovnega časa smo se dijaki in učitelji razšli zelo dobre volje. Naš najboljši pust do sedaj.

Tomaž

P.S.: Kaj je bilo pa z enim "protfanom" pite in štrudlom? He he, jutri je še en dan...