Obveščamo vas, da v času med 29.4. in 3.5.2019 ni uradnih ur enote SIC Izobraževanje odraslih in svetovanje.

Želimo vam lepe in prijetne praznične dni in se vidimo zopet v maju.

"Poslovna odličnost je nikoli končana pot, na kateri prejeto priznanje služi kot smerokaz, da si na pravi poti", pravi Andrej Poklič, direktor podjetja GKN Driveline Slovenija, d. o. o. iz Zreč.
Podjetje se je namreč pridružilo seznamu šestnajstih odličnih podjetij v Sloveniji in na dogodku Čutim odličnost, 11.04.2019 prejelo priznanje RS za poslovno odličnost.

Čestitke!

Povzeto po SPIRIT Slovenija, kjer najdete še več utrinkov iz prireditve.

Z namenom ponuditi priložnost razvoja podjetniških kompetenc za ženske iz vse Slovenije, ki imate podjetniško vizijo in željo po podjetniškem udejstvovanju; ženske, ki se zavedate, da lahko s svojim znanjem in motiviranostjo, pogumom ustvarite sebi primerno in ob drugih obveznostih, kot matere in žene, prilagojeno podjetniško ustvarjanje ter kariero sta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s fakulteto Doba razvila program spletnega usposabljanja za podjetnice začetnice.

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?
Program je namenjen potencialnim podjetnicam, ki vas zanimajo podjetniške vsebine in si želite novi znanj preko MOOC (množično dostopno spletno usposabljanje) brez obveznosti pridobitve certifikata, ter vsem, ki ste v letu 2019 že ustanovile svoje podjetje in se želite prepričati v svoja podjetniška znanja.

ZBIRANJE PRIJAV
Prijavite se preko spletne prijavnice najkasneje do 6. 5. 2019. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. KOTIZACIJE NI. Delo poteka v virtualnem prostoru.
Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Udeležbo na spletnem usposabljanju financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo preko izvajalske institucije SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Več na: https://www.podjetniski-portal.si/podjetnice/abc-podjetnistva

Dve zlati priznanji za Gimnazijo Slovenske Konjice

V soboto, 30. 30. 2019, je v Murski Soboti potekalo državno tekmovanje iz znanja zgodovine za gimnazije in srednje strokovne šole. Iz Gimnazije Slovenske Konjice smo se tekmovanja udeležili trije dijaki, in sicer Maruša Marguč, Špela Rebernak in Mark Burja, pod mentorstvom mag. Aleksandre Boldin. Letošnja tema tekmovanja je bilo prelomno obdobje svetovne in slovenske zgodovine 1918/19. Dijaki smo se veliko naučili o pogodbah, ki so sklenile mir med antantnimi in centralnimi silami, in o Slovencih, ki so se v tistem času borili za osamosvajanje izpod Avstro-Ogrske, o ustanovitvi Države SHS ter kasnejšim prizadevanjem Slovencev za avtonomijo v Kraljevini SHS. Po zanimivi uvodni prireditvi na Gimnaziji Murska Sobota smo dijaki odpisali pisni del. Nato je sledil še terenski del, kjer smo se orientirali po zgodovinskih točkah mesta Murska Sobota. Pot nas je vodila do hotela Zvezda, mimo nekdanje sinagoge do evangeličanske cerkve ter Trga zmage, ki je posvečen borcem v 2. svetovni vojni, vse do soboškega gradu. Po opravljenem pisnem in terenskem delu smo z napetostjo pričakovali rezultate tekmovanja. Naša gimnazija je prejela kar 2 zlati priznanji, »v zlate barve sta se odeli« Maruša Marguč in Špela Rebernak; Mark Burja pa je za las zgrešil srebrno priznanje. Polni veselja in ponosa smo se po napornem dnevu vrnili domov. Tega dne se bomo z veseljem spominjali.

(ŠR)

OPEN IT! (Open your technological skills) je 2- letni mednarodni projekt, sofinanciran s strani programa ERASMUS+. Projekt se izvaja z namenom, da dijaki širijo svoje znanj o uporabi tehnologije, ki jo imajo na voljo v našem učno izdelovalnem laboratoriju v Slovenskih Konjicah, ki spada v Fab lab mrežo. Gimnazija Slovenske Konjice je koordinator projekta, Gimnazija Eugena Kumičića Opatija in Gymnázium Hranice Zborovská pa partnerja.

Skozi projekt bodo dijaki povezovali naravoslovje z družboslovjem ter razvijali različne kompetence (jezikovne, tehnološke, matematične …). Udeleženci bodo imeli priložnost, da svoje teoretično znanje uporabijo v življenjskih situacijah. Prav tako projekt odpira možnosti srečanja z novimi ljudmi, državami in tradicijami.

Naš projekt je inovativen in zelo specifičen, saj je glavni cilj ustvariti sobo pobega za slepe in slabovidne. V sklopu projekta se bodo tako ustvarile štiri sobe pobega in sicer pri nas na Gimnaziji Slovenske Konjice bo soba pobega za slepe in slabovidne, na Hrvaškem v Opatiji bo soba pobega na prostem, na Češkem v Hranicah bo soba pobega na sami gimnaziji v zgradbi, skupna, četrta soba pa bo virtualna, sestavljena iz sob pobega posameznih držav.

Z izdelovanjem sobe pobega bodo dijaki spodbujeni k razmišljanju o svojih možnostih na podjetniškem trgu, saj bodo v projektu aktivni pri postopku od ideje do izvedbe.

open it podatki

Vabljeni vsi, ki želite skupaj z otroki kreirati in ustvarjati dobrote na temo pomladi .

V petek, 15. 3. 2019 so z namenom spodbujanja aktivnega državljanstva ob Dnevu Evrope na Gimnaziji Slovenske Konjice gostili evropsko poslanko Tanjo Fajon in župana občine Slovenske Konjice Darka Ratajca. V sproščenem programu, ki sta ga sooblikovala Marcel Hren in Daša Poklič z mentoricama mag. Aleksandro Boldin in Petro Klima, so gostji predstavili gimnazijo in dejavnosti, ki jih izvajamo. Ravnateljica – direktorica mag. Jasmina Mihelak Zupančič je predstavila sodelovanje v projektu Šola ambasadorka evropskega parlamenta, v sklopu katerega so se dijaki lani odpravili na "plenarno zasedanje" mladih v evropski parlament v Strasbourg. Po razgibanem glasbenem programu, ki so ga ustvarili dijaki Julija Hohler, Maruša Stojnšek in Martin Tome, je dijak Jakob Mlakar gostji zastavil nekaj aktualnih vprašanj in ključnih tem, ki mlade v Evropski Uniji še posebej zanimajo. Od projekta Erasmus + do posledic Brexita in spodbujanja participacije na evropskih volitvah 26. maja, so se po izčrpni razpravi z evropsko poslanko družili tudi v neformalnem delu ob pogostitvi - evropskih sladicah dijakov, ki so jih pripravili dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Zreče, pod mentorstvom Helene Sovec. Na šoli so gostili tudi informatorje kampanje Tokrat grem volit iz Hiše Evropske unije, ki so dijakom še bolj približali razloge, zakaj se je pomembno udeležiti prihajajočih evropskih volitev.

Jakob Mlakar

Dijaki SPSŠ so predstavili performans lastne poezije in svoj mladostniški pogled na praznik zaljubljencev.

Za prehrano naših dijakov skrbijo v kuhinji podjetja Unior. Dijakom je vsak dan na voljo topla malica, ki jo zaužijejo v jedilnici družbene prehrane podjetja Unior.
Prijavo na šolsko prehrano za naslednje šolsko leto starši oziroma skrbniki oddajo šoli praviloma v mesecu juniju. Z njo se zavežejo, da bodo spoštovali pravila šolske prehrane, plačali prispevek za šolsko prehrano in pravočasno odjavili posamezni obrok po pravilih šolske prehrane ali v nasprotnem primeru plačali polno ceno obroka.

Dijaku pripada subvencija v skladu z zakonom, ki ureja uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, od prvega šolskega dne dalje, oziroma od dne, ki ga določi Center za socialno delo.
Cena malice znaša 2,42 evra, za prejemnika 70% subvencije 0,73 evra, za prejemnika 40% subvencije 1,45 evra.
V primeru, ko je dijak odsoten ali želi odjaviti malico za posamezen dan, mora odjavo urediti starš oz. dijak v spletni aplikaciji e- Asistent ali tudi na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., najkasneje do 8 ure zjutraj. Če starš oziroma dijak, naročen na malico, ni odjavil malice do 8 ure, plačajo starši polno ceno malice za ta dan.

pdfPravila šolske prehrane 2014