Spoštovani dijaki, prosim, da k izpitom pristopite z vso resnostjo in odgovornostjo. Najprej je potrebno narediti dopolnilni izpit iz neocenjenih modulov - NOC.

V priloženi datoteki oznaka * pomeni, da ima dijak neocenjeno - NOC in negativno - NEG in v primeru, da ne opravi dopolnilnega izpita iz neocenjenega predmeta ali modula - NOC, na naslednji popravni izpit žal ne more pristopiti.

Rdeče obarvano Ime modula oz predmeta pomeni, da se dijak ni ustrezno prijavil na dopolnilni oz. popravni izpit. Prosim, da mi dijaki do 28.6.2018 na elektronsko pošto javite, v kolikor se boste prijavili na katerega izmed izpitov, ki smo jih v spomladanskem roku tudi razpisali. V kolikor ne bo odgovora, potem bom sklepal, da k izpitu ne boste pristopili. Za pomoč se obrnite tudi na razrednike.

Želim vam veliko uspeha na spomladanskem izpitnem roku in lep pozdrav,

Tomaž Černec

Pedagoški vodja SPSŠ

pdfpopravni_izpiti_spomladanski_vsi_letniki_2018_končna_splet.pdf

V četrtek, 14.6.2018, je odličnjaka, ki sta bila na SPSŠ  Zreče vsa štiri leta odlična, sprejel podžupan Občine Zreče. Uroš Podgoršek je obiskoval program gastronomije in turizma, Alen Kmetec pa je zaključil izobraževanje v programu strojni tehnik. Spremljala ju je razredničarka mag. Štefica Fink.  Spregovorili so o izobraževanju na SPSŠ Zreče in o nadaljevanju izobraževanja na univerzah.

mag. Štefica Fink

Mladi na naši šoli so sodelovali v mednarodnem projektu »Start the change«, ki ga izvaja Mladinski center Dravinjske doline. V sklopu tega so izvedli projekt, ki so ga pripravljali skozi celo šolsko leto. Mentor pri tem pa je bil tudi učitelj Tomaž Černec. Cilj projekta je širjenje razumevanja demokratičnih vrednot, temeljnih pravic, medkulturnega razumevanja, prostovoljstva in aktivnega državljanstva med mladimi z namenom, da postanejo odgovorni in razgledani člani družbe. Mladi so pripravili že tradicionalno šolsko predajo ključa, kjer so z različnimi zanimivimi aktivnostmi poskrbeli za popestritev šolskega dogajanja. Dijaki in dijakinje so se tako pomerili na sladkem bazarju, za katerega so pripravili domače slaščice, pomerili so se v ročnem nogometu, pikadu in različnih družabnih igrah, kot so enka, človek ne jezi se in štiri v vrsto. Na koncu pa je sledilo še sestavljanje figur iz balonov. Zmago si je priboril 3. GTA. Projekt je sofinanciran v sklopu programa Evropske unije Erasmus+.

Predstavniki Mladinskega centra Dravinjske doline

Fotografije dogodka so na voljo TUKAJ

Dijaki drugega letnika smo v okviru predmeta osnove gostinstva in turizma skupaj s profesorico Polono obiskali žganjekuho Kejžar, kjer so nam predstavili proces pridobivanja žganja od mletja sadja do polnjenja steklenic in poudarili pomembnost domačega izdelka. Ogledali smo si tudi celotno proizvodnjo žganja in se preizkusili v polnjenju steklenic, kar na prvi pogled zgleda zelo lahko, ampak smo kar hitro ugotovili da temu ni tako. Seveda smo želeli imeti tudi degustacijo, ampak ker je bilo to v sklopu »pouka« so za nas pripravili majhne stekleničke borovničevca za domov, da smo lahko degustirali doma. Pogostili so nas z domačim bezgovim sokom in odličnimi prigrizki. Radi bi se zahvalili celotni družini Kejžar za sprejem in pogostitev, posebej še Veroniki za celotno predstavitev njihovih izdelkov.

Tina Križančič, 2.GTa

V četrtek, 7. 6. 2018, so dijaki zaključnih letnikov s pomočjo dijaške skupnosti in predstavniki MCDD predali ključ nižjim generacijam. Dogajanje se je začelo pred šolo, kjer se je odvijal Sladki bazar. S sladicami so se predstavili dijaki 2.a, 3.Sa in 3.GTa. Sladice so dijaki in zaposleni lahko kupili z novo šolsko valuto »Šraufkojnom«. Sledilo je tekmovanje v družabnih igrah, kjer so pokazali spretnosti v nogometu, pikadu, kartah in igri štiri v vrsto. Komisija je seštela rezultate in objavila rezultate. Dijaki 3. Gta so visoko dvignili ključ, ponosno zaprisegli in obljubili, da bodo nanj budno pazili naslednje leto.

Doroteja Rušnik Stramšak

Objavljamo sezname učbenikov, delovnih zvezkov in ostalih potrebščin v šolskem letu 2018/2019. 

Poznam svojo kulturno dediščino?

V torek, 5. junija, je na Gimnaziji Slovenske Konjice potekala regijska zaključna prireditev literarnega, likovnega in fotografskega natečaja Moja domovina – »Poznam svojo kulturno dediščino?« Natečaj je bil eden izmed mnogih dogodkov, ki potekajo v letošnjem letu, ki je razglašeno za evropsko leto kulturne dediščine. Podelitve priznanj so se udeležili učenci Osnovne šole Ob Dravinji, Osnovne šole Pod goro, Osnovne šole Vojnik – podružnice Socka ter dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Zreče ter Gimnazije Slovenske Konjice. Uradni program smo je popestrili z nastopom šolskega benda in z recitali nagrajenih pesmi. Učenci in dijaki so prejeli priznanja za svoja likovna, literarna in fotografska dela. Ogledu razstave in pogostitvi je sledilo sproščeno druženje vseh nagrajencev.

Ajda Kangler

V šolskem letu 2018/2019 bo Pedagoška fakulteta Koper izvedla program pedagoško-andragoškega izobraževanja v Slovenskih Konjicah.

V mesecu marcu in aprilu so se dijaki udeležili tekmovanj v znanju iz matematike. 14 dijakov je prejelo bronasto priznanje na  šolskem tekmovanje Mednarodni matematični kenguru, Miha Kolar pa je na državnem tekmovanju matematikov prejel srebrno priznanje.

ISKRENE ČESTITKE VSEM – PREDVSEM PA »BRAVO SREBRNI MIHA! TAKO NAPREJ!«

Aktiv matematikov

Prijava na novice