Na 2. prijavnem roku je na Pedagoški fakulteti Koper (študijski center Slovenske Konjice) prostih še 8 mest.

Več informacij je dobite na Vpisni službi Univerze na Primorskem.

Rok za oddajo prijave je 29. 8. 2019.

 

Na Celjskem sejmišču bo v času med 10. in 15. septembrom potekal tradicionalni 52. MOS. V tem času lahko izkoristite številne spremljevalne dogodke:

MEDNARODNO POSLOVNO SREČANJE "USPEŠNO V SLOVENIJI"
Mednarodno poslovno srečanje ponuja priložnost malim in srednje velikim podjetjem za promocijo podjetja, povezovanje, mreženje, pridobitev novih poslov, možnost novih poslovnih priložnosti, izmenjavo izkušenj in razvijanje idej o novih projektih ter navezovanje stikov za izvedbo le-teh s tujimi podjetji iz regije Alpe Adria.
Več o srečanju na naslednji povezavi.

PODJETNIŠKO SVETOVANJE
Na sejmišču lahko koristite prisotnost SPOT svetovalcev in priložnost izkoristite za svetovanje. Več informacij:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

SVETOVANJE ZA RAZPIS TPSTSP - trajnostni poslovni modeli
Na sejmišču bodo prisotni svetovalci SPIRIT-a in se lahko najavite za svetovanje. Prijave in informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

SVETOVANJE REFERENTOV IZ AJPES
Vsak dan med 9h in 16h bo na stojnici na voljo tudi referent iz AJPES.

SVETOVANJE S PODROČJA INTERNACIONALIZACIJE
Če želite na sejmu svetovanje s področja internacionalizaicje nam javite in vam bomo skušali zagotovoiti svetovalca. Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

RAZSTAVE KITAJSKIH PODJETIJ
Na sejmu bo razstavljalo več kot 40 kitajskih podjetij. Vabljeni ste, da se z njimi poslovno povežete. Več informacij lahko dobite na mailu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Pozdravljeni dijaki,

prosim, da si ogledate razporede izpitov v jesenskem izpitnem roku, ki se prične 19.8.2019 in se na izpite ustrezno pripravite. 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uspešno opravljenje izpitov in lep pozdrav,

Tomaž Černec

pdfpopravni_izpiti_jesenski_vsi_letniki_2019_splet.pdf

Predstavitev kitajskih podjetij iz Šanghaja v Sloveniji, Ljubljana, 29.-30. avgust 2019
The 8th Shanghai Fair 2019 bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, Dunajska c. 18 v četrtek, 29. avgusta (15.00 – 18.30), in v petek, 30. avgust 2019 (09.30 – 17.00)

Več o dogodku in prijavi na tej povezavi.

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico pripravljamo izhodno delegacijo v Berlin, v okviru katere se bodo slovenska podjetja aktivno udeležila 54. BME kongresno-sejemske prireditve.
BME je nemško zvezno združenje za management dobavnih verig, nabavo in logistiko. Fokus dogodka je prenos znanja med podjetij s področja nabave in logistike. Dogodka se v povprečju udeleži okoli 2000 udeležencev, odločevalcev nakupnih procesov iz nemških podjetij. Pretekla leta so se dogodka udeležila podjetja, kot so: Bosch Rexroth AG, RWE Power AG, Mahle Behr GmbH, SEG Automotive GmbH, Siemens AG in Thyssenkrupp AG.
K predstavitvi na dogodku, ki bo potekal med 13. in 15. novembrom 2019 v Berlinu vabimo slovenska podjetja iz naslednjih področij:
- strojna industrija,
- avtomobilska industrija,
- elektrotehnična industrija,
- kovinsko-predelovalna industrija.

Več informacij in prijava na spletni strani SPIRIT Slovenija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s partnerji organizira individualna B2B srečanja med slovenskimi in tujimi podjetji – SEE MEET 2019, ki bodo potekala 16. in 17. oktobra 2019 v Mariboru.
SEE MEET Slovenia 2019 je mednarodni forum, ki ponuja priložnost za mala in srednje velika podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast poslovanja na nacionalnih in mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in neformalnega mreženja v času foruma.
Forum ponuja edinstveno platformo za podjetja iz različnih panog s posebnim poudarkom za podjetja s področja digitalizacije industrijskih procesov in IKT, predelovalne industrije (kovinska, izdelki iz gume in plastičnih mas), s področja energetske učinkovitosti in druge storitve. V sklopu dogodka bodo podjetja lahko razširila svoje poslovanje na domačem in tujih mednarodnih trgih z do 15 vnaprej načrtovanimi osebnimi sestanki, ki nudijo hitro in učinkovito prepoznavanje interesa za nadaljnje poslovno sodelovanje.

Več informacij na SPIRIT Slovenija in spletni strani dogodka.

Vabljeni k vpisu v programe za pridobitev stopnje izobrazbe na ravni 3-letnih ali 4-letnih programov oz. v programe prekvalifikacij in pridobite željeni poklic:

SPIRIT Slovenija je objavil nov javni razpis "Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2020-2022" z namenom spodbuditi partnerstva, sestavljena iz najmanj treh malih ali srednje velikih podjetij, h kratkoročnemu ali dolgoročnemu sodelovanu na področju izvoza.
Razpis je odprt do 5.10.2019.
Več informacij dobite na spletni strani SPIRIT Slovenija.