Pozdravljeni dijaki in dijakinje

Prebujamo se v čudovite sončne dneve. Verjamem, da jih boste čim bolje izkoristili.

BIBLOS IZPOSOJA:

Iz Spološne knjižnice Slovenske Konjice so objavili,

Udeleženci priprav za pridobitev nadionalne poklicne kvalifikacije pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice so na 30-urnih pripravah pripravljali jedi po različnih receptih, ki so zbrani v gradivu Priprave-NPK-Pomonik_kuharja-2020-TPK2.pdf.

Program priprav se izvaja v okviru projekta TPK 2018 - 2022, ki ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Pozdravljeni dijaki.

Vesela sem, da se lahko srečamo, pa četudi samo tako, na daljavo.

Na izbrani povezavi so objavljena gradiva za pripravo na splošno maturo 2020 iz slovenščine.

Povezava na RIC - Gradiva za pripravo.

Sicer si lahko pogledate na povezavi prejet uraden dokument in obvestilo.

Vodstvo šole.

Svetovalni kotiček je namenjen tako dijakom  kot staršem. V njem najdete kakšen koristen nasvet, ali pa nam sporočite svojo težavo, zagato, ki jo mogoče v tem času ne zmorete rešiti sami.

Starši gradimo z našimi otroki odnos vse življenje. Kaj narediti, ko ta odnos postane tak izziv, da se več ne znajdemo najbolje? Pomagamo si lahko s priporočili na povezavi..

Na tej povezavi si lahko ogledate zelo duhovito predavanje Aljoša Bagole o tem, kako biti v redu. Kliknite http://videolectures.net/pozitivnapsihologija_bagola_biti_v_redu/

Načrt za moj dan je dokument, ki vam je lahko kot smernica ali navdih kako si razporediti delovni dan.

Tehnična pomoč pri vzpostavitvi IKT za učenje na daljavo: Vasja Ivančič  (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), Tomaž Černec (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.); Jernej Kamenšek (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

V spodnjem seznamu imate dostope do različnih novic in člankov.

V odzivnem centru za incidente informacijske varnosti v državni upravi (SIGOV-CERT) zaznavajo povečano aktivnost zlonamernih posameznikov in skupin, tako da pošiljajo zlonamerno elektronsko pošto, podtikajo zlonamerno programsko kodo na spletne strani, postavljajo nove zlonamerne spletne strani …

Dijakinje in dijaki ŠC Slovenske Konjice-Zreče imate kot člani naše šolske knjižnice brezplačen dostop do številnih e-zbirk, kakor tudi do portala Biblos. Navodila imate v vaših e-nabiralnikih, najdete pa jih tudi na povezavi https://www.knjiznica-slovenskekonjice.si/projekt/biblos/.

BIBLOS – portal elektronskih knjig

Zaradi aktualnih razmer je rok za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe oz. na dvoletne višješolske študijske programe podaljšan do 9. 4. 2020.