Prvi del informativnih dnevov je za nami. Obisk kaže na veliko zanimanje za poklice v strojništvu ter gastronimiji in turizmu. Druženje je minilo v prijetnem vzdušju. Dijaki in učitelji smo veseli, da smo lahko osnovnošolcem pokazali,  kako poteka pouk na naši šoli , kaj počnemo in kako se imamo.

Fotografski material dogodka je na voljo TUKAJ.

Vodstvo šole

Dragi bodoči dijaki in starši!

Zahvaljujemo se, da ste si vzeli čas in vas je pot pripeljala na ogled naše ustanove.

Upamo, da ste pridobili informacije, ki jih potrebujete, da se odločite, katera bo vaša pot in kje boste imeli svoj prostor v vaši verigi izobraževanja.

Vodstvo šole

Spoštovani starši in dijaki,

v sredo, 14.2.2018, bo potekala splošna stavka vzgoje in izobraževanja in zato na naši šoli na dan stavke pouka ne bo. 

V primeru preklica stavke vas bomo o tem obvestili na spletnih straneh šole.

Več o vzrokih za stavko si lahko preberete v priloženem dokumentu.

Prosimo vas za razumevanje!

 

1.februarja smo se vsi dijaki gastronomsko-turistične smeri naše šole odpravili v Ljubljano. Ogledali smo si dva zelo zanimiva sejma, GASTexpo- sejem okusov in Natour AlpeAdria -sejem zelenega turizma.  Veliko zanimivega smo videli, poskusili, okusili, izdelali in si zelo natančno ogledali. Zelo zanimivo je bilo tekmovanje za državnega prvaka v mešanju pijač, kjer smo stiskali pesti za svojega favorita. Kljub dežju in mrzlemu vremenu smo preživeli lep dan, in verjamemo da se na takšnih sejmih še vidimo.

Helena Sovec

Zima je čas, ki ga mnogi izkoristijo za spuščanje po belih strminah in veliko ostalih zimskih radosti na snegu. Temu se dijaki težko upremo, zato smo skupaj s profesorji preživeli vikend in pilili našo tehniko smučanja. Ker nam naša dežela ponuja dobre pogoje za smučanje, smo za našo dogodivščino izbrali Kranjsko Goro. Sprva smo nekoliko zadržano preizkušali proge, ki so bile mimogrede izvrstne. Ko je začetna trema izginila, se je avantura lahko začela. Ozki in široki hodnik, zarezni zavoj, kombinirana tehnika ... to je le nekaj tehnik, ki smo jih poskušali izboljšati. Tudi občasno boleče noge niso bile ovira, ki bi nas spravila s tira. Pod budnim očesom profesorjev smo bili z vsakim zavojem bliže cilju. Vreme nam je bilo ves vikend naklonjeno in je skrbelo za popolno vzdušje, ki ga ni pokvarila niti rahla gneča na smučišču. Nekateri so se kljub celodnevnem smučanju odločili, da bodo preizkusili tudi nočno smuko, ki je bila po obrazih sodeč odlična. Skupina dijakov, ki jim adrenalin predstavlja užitek, je v dolini pod Poncami preizkusila atrakcijo. Spust po jeklenici z vrha letalnice bratov Gorišek je nedvomno nekaj posebnega in edinstvenega. Polni navdušenja in lepih vtisov smo se v nedeljo odpravili nazaj proti domu.

Andraž Konec

  

Vabljeni,

da vam predstavimo delo šole in dejavnosti, ki jih z dijaki izvajamo.

In prišel je naš dan. Dan, poln elegance, iskric in nasmeškov na obrazu. Dan, ki smo ga vsi neučakano čakali vsa štiri leta. Dan, ko je lahko vsak zasijal kot najsvetlejša in najlepša zvezda tega osončja. In nenazadnje dan, ki si ga bomo zapomnili – za vedno.

20. januarja 2018 smo dijaki Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče polni pričakovanj in nasmeškov na obrazu zasijali na plesišču. To ni bil le večer večernih toalet in dobrih pričesk, bil je večer zabave in radosti, pa tudi dan obujanja spominov preteklih gimnazijskih let.

V sklopu programa Erasmus+ (2014–2020) izvajamo aktivnosti v projektu mobilnost, v okviru katerega s pomočjo dotacij Evropske unije dijakom omogočimo pridobivanje praktičnih izkušenj:

  • na partnerski šoli v Würzburgu v Nemčiji,
  • opravljanje prakse (PUD) v Milanu v Italiji.

Dijaki v času mobilnosti pridobivajo izkušnje iz:

  • nemške in italijanske kulinarike,
  • priprave in dekoracije jedi,
  • sporazumevanja v tujem jeziku – angleškem, nemškem in italijanskem,
  • spoznavanja kulturnih in zgodovinskih znamenitosti,
  • prilagajanja načinu življenja v tujini, običajem in navadam,
  • krepijo samozavest in samostojnost. 

Mednarodni projekt safe.netizens@eu, 2017-2019, ki je financiran preko programa Erasmus+, je v polnem teku. Oktobra smo že izvedli srečanje profesorjev na gimnaziji v italijanskem mestu Civittavechia. Trenutno pa se javljamo z ledenomrzle Finske. 

Na dijaški izmenjavi,  ki poteka od 20.- 26. januarja v organizaciji srednje šole Novida lukio v mestu Loimaa, vidimo, slišimo in doživljamo veliko lepih, vznemirljivih, zanimivih in poučnih trenutkov. Poleg tipičnega finskega januarskega vremena s snegom in nizkimi temperaturami, ki nas trenutno najbolj okupira, smo predstvili države, kraje, šole in rezultate preteklih šolskih in projektnih raziskav o rabi interneta. Ob delavnicah smo se zavedli trajnosti in razširjenosti naših digitalnih odtisov, ugotavljali, kakšna je dostopnost do interneta v različnih državah in skupinsko ustvarjali digitalne plakate in videe s pomočjo novih digitalnih orodij. Zaključili bomo z delavnico o ločevanju med preverjeni in lažnimi spletnimi informacijami v knjižnici mesta Turku.
Profesorji koordinatorji že načrtujemo nadaljnje delo, ki ga bomo opravili do dijaške izmenjave pri nas, na Gimnaziji Slovenske Konjice, od 15. do 26. aprila 2018.