Plesni spektakel

Objavljeno v Novice

In prišel je naš dan. Dan, poln elegance, iskric in nasmeškov na obrazu. Dan, ki smo ga vsi neučakano čakali vsa štiri leta. Dan, ko je lahko vsak zasijal kot najsvetlejša in najlepša zvezda tega osončja. In nenazadnje dan, ki si ga bomo zapomnili – za vedno.

20. januarja 2018 smo dijaki Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče polni pričakovanj in nasmeškov na obrazu zasijali na plesišču. To ni bil le večer večernih toalet in dobrih pričesk, bil je večer zabave in radosti, pa tudi dan obujanja spominov preteklih gimnazijskih let.

Najprej smo zaplesali malo počasnejše standardne plese, nato pa smo prešli k hitrejšim ritmom latinskoameriških plesov, ki smo jih vsak petek pridno vadili s plesnim učiteljem Tinetom iz plesne šole Pingi. Sledil je ples s starši in profesorji. Vseh pet razredov je pripravilo tudi krajše točke, s katerimi smo se predstavili in podoživeli gimnazijsko življenje. Proti koncu programa so sledile še zahvale učiteljem, razrednikom ter staršem, brez katerih se ne bi počutili tako ponosno. Po koncu uradnega dela smo se v ritmu glasbe in plesa zabavali skupaj z najbližjimi vse do ranega jutra.

Ustvarili smo nešteto spominov, o katerih bomo še dolgo sanjarili in jih obujali. Ti ne bodo nikoli zbledeli, saj so shranjeni v naših srcih in delajo maturantski ples večen.

Maturantski ples je zagotovo ena od velikih prelomnic v našem življenju. Vodi nas v svet odgovornosti, samostojnosti in odraslosti. Z vsakim korakom smo bliže zastavljenim ciljem. Zato izberimo pot, na kateri bomo lahko gradili še veliko takšnih dni, polnih blišča in žara. In naj nas naša pot ponese tako visoko, kot nas je naš zadnji ples, ki smo ga zaplesali v soju žarometov.

Katja Benčuk