Gimnazijci v Ljubljana srečali dijake iz Celovca

Ljubljana, 19. December 2017

Za ta dan je bilo napovedano v Ljubljani deževno vreme. Če bi bilo tako, bi nam skoraj l podrlo načrte, ki smo si jih zadali za ta dan v našem prelepem glavnem mestu.

Ko smo zapustili Štajersko in se preko Trojan bližali Ljubljani, so nas pozdravili prvi sončni žarki, a v kombinaciji z nizkimi temperaturami. Seveda se jim nismo uklonili.

Najprej smo se s prijatelji iz Celovca oz . šole WI'MO srečali v Hiši Evropske unije, kjer nam je prijazna gospodična predstavila Evropsko Unijo. Čeprav smo mislili, da o tem vse vemo, smo se ušteli. Z zanimanjem smo poslušali predavanje in si tako širili znanje in pridobivali nove informacije o skupnosti, katere del smo od leta 2004.

Polni informacij smo se podali na orientacijo po mrzli, sončni in praznično okrašeni Ljubljani. Po skupinah smo se odpravili na raziskovanje in odkrivanje Ljubljane. Da smo urili znanje tujih jezikov, so bile skupine sestavljene mešano. To je bilo zanimivo! Urili smo jezik in se imeli lepo. Vreme nas je prisililo, da smo takoj in pravilno rešili vse uganke in naredili selfije s točno določenimi  znamenitostmi. Če bi vedeli, da se lahko peljemo na grad z vzpenjačo! Mi pa smo hiteli peš in se zraven še pošteno ogreli, kar tudi ni slabo, kajne?

Kava, čaj, vroča čokolada, kakav,… so bile prve besede, ki smo jih izgovorili ob vstopu v zelo znano kavarno Zvezda, kjer je dišalo po tej opojni pijači in sveže pripravljenih slaščicah.

Mentorice in njihove koordinatorice iz Avstrije pa so ta čas izkoristile za kovanje novih načrtov našega sodelovanja. To se bo zgodilo že kmalu, v mesecu marcu, ko bodo prav ti dijaki gostje v naših krajih in na naši gimnaziji.

 2    1