3 zlate maturantke, vsi maturo opravili

Enajsta generacija maturantov Gimnazije Slovenske Konjice je včeraj izvedela rezultate splošne mature. Vroči sončni žarki so postali še bolj zlati, tako kot so zlati naši maturantje.

Drugi maturantje, druge naloge, a vendar so rezultati spet odlični, tako kot prejšnja leta.

V spomladanskem roku splošne mature 2017 so pogoje za opravljanje mature izpolnjevali vsi dijaki četrtega letnika.  Vseh 61 kandidatov je maturo opravilo, torej smo spet 100%! Primerljivo slovensko povprečje je 93,45%

Letos so zlato spričevalo s pohvalo dobile kar 3 naše dijakinje. Maruša Fijavž, Klementina Polanec in Iza Zorc so zlate maturantke! Med vsemi slovenskimi maturanti je 260 zlatih in prihajajo s 43 gimnazij.

Klementina Polanec je maturitetni izpit iz kemije opravila z vsemi možnimi točkam. V Sloveniji je poleg nje le še 6 maturantov s takšnim rezultatom.

Skupni rezultati splošne mature so kot vsako leto tudi letos skoraj 2 točki nad slovenskim povprečjem. Še posebej izstopajo visoke ocene pri sociologiji, slovenščini in psihologiji.

Občudovanja vredni so uspehi tistih, ki so osvojili skoraj vse možne točke (več kot 90%).

To so:

Žan Boček (nemščina na višji ravni), Aneja Einfalt (angleščina), Simon Ekselenski (matematika, kemija), Maruša Fijavž (matematika na višji ravni, sociologija, kemija), Zala Golčer (matematika, biologija), Tanja Gošnjak (biologija, psihologija), Neli Jerot (angleščina na višji ravni), Miha Kolar Brusl (angleščina), Mija Lajhar (kemija, biologija),  Evelin Landeker (psihologija), Špela Klara Mauher (angleščina, biologija, psihologija), Tjaša Padežnik (kemija), Nina Pavlič (matematika), Patricija Podkrajšek (angleščina na višji ravni), Klementina Polanec (matematika na višji ravni, angleščina na višji ravni, kemija, fizika), Rok Pučnik (angleščina), Monika Strmšek (biologija), Blaž Videčnik (angleščina na višji ravni, geografija, kemija), Iza Zorc (biologija, sociologija).

Učitelji, ki smo dijake spremljali in vodili na poti do maturitetnega spričevali, smo ponosni na naše gimnazijce. Želimo jim, da še naprej uspešno osvajajo nova znanja ter raziskujejo svet, a se tudi vrnejo v svoje domače mesto.

Helena Skaza Birk, tajnica ŠMK