Mozaik besede in glasbe "BODI SVETILKA"

NAŠI DIJAKI Z MOZAIKOM BESEDE IN GLASBE  »BODI SVETILKA« OBLIKOVALI KULTURNI PROGRAM NA OBČINSKI  AKADEMIJI OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

V današnjem času, prežetim s hlastanjem po materialnih dobrinah, moči in statusu, so kulturna doživetja, dogodki in vrednote tisto sidro, ki lahko obogati, oplemeniti ali osmisli življenje mladih.

Tudi letos so naši dijaki na občinski akademiji  v počastitev slovenskega kulturnega praznika v torek, 7. februarja 2017, oblikovali kulturni program, ki so ga naslonili na področje etike.

»Mozaik besede in glasbe z naslovom » BODI SVETILKA«, prižiga luč in izrisuje človeka, v katerega mladi verjamejo, oziroma vedo, kakršen je zmožen biti. Predstavlja  izbor slovenske poezije in glasbe , ki se obrača k občutjem, stiskam in odzivom človeka, v boju od senčnega k sončnemu svetu«, je zapisala mag. Mojca Koban Dobnik, ki je poskrbela za idejno zasnovo, scenarij in režijo.

Program je povezovala Iza Zorc, solistične pesmi zapela Ema Falnoga. Poetični recital sta mentorsko usmerjali mag. Katja Premru Kampuš   in Mihaela Ribič. Filmski vložek je pod mentorstvom mag. Aleksandra Boldin pripravila Klara Mavc, tehnično pa ga je oblikoval Luka Martinšek z mentorico  mag. Vasjo Ivančič. Šolski ansambel je vodil Tadej Drobne, vokalno skupino pa pripravil Samo Jezovšek.