Z inovativnostjo in kreativnostjo do podjetnosti

Ob podpori javne agencije SPIRIT Slovenija smo na ŠC Slovenske Konjice-Zreče izvedli podjetniške delavnice za mlade.

V okviru projekta so sodelovale partnerske šole: OŠ Vojnik, OŠ Vitanje, OŠ Zreče in OŠ Pod goro Slovenske Konjice. Skupine mladih so pri svojem delu spoznavale aktivnosti, ki so potrebne, da izdelek ali storitev uspešno spravimo od ideje do prodaje.

Svoja spoznanja so festivalno predstavili v torek, 3. 11. 2015 na Gimnaziji Slovenske Konjice. Vsi, ki smo pri tem sodelovali, smo bili navdušeni nad inovativnostjo in smelostjo idej, ki jih imajo mladi. Neformalno smo se mentorji sodelujočih šol dogovorili, da bomo z delom nadaljevali v obliki podjetniških delavnic, ki bodo umeščene v čas jesenskih počitnic.

Po končanih predstavitvah smo imeli še enkratno priložnost za pogovor z mladim ameriškim podjetnikom Whitehillom, ki nas je, presenetljivo, spomnil na potrebo po socialnem čutu na naših prihodnjih podjetniških poteh. 

Zapisal: Vilijem Pavlovič, prof.

 

V sredo 4.11.2015 smo se na Gimnaziji Slovenske Konjice poglobili v podjetništvo. Najprej so nas obiskali učenci bližnjih osnovnih šol in nam predstavili podjetniške ideje, ki so jih ustvarjali na šoli nato pa smo tudi gimnazijci delili svoje ideje, do katerih smo prišli v okviru projekta Mladim dogaja. Posebna izkušnja pa je bila, ko nas je obiskal svetovno znan ekonomist Gary Whitehill s katerim smo opravili intervju. Gary nam je predstavil svoje življenje, veliko nam je povedal o podjetništvu in nas nekako pripravil na našo prihodnost. Gimnazijci smo veseli vsake nove izkušnje, ki nas nauči nekaj drugačnega in nam s tem odpre nova vrata v prihodnost.
Lara Kraljevič, 4.Ga