Zreška škatla

Učni izdelovalni laboratorij Slovenske Konjice-Zreče in ZREŠKA ŠKATLA

V šolskem letu 2016/17 so se med vsemi ostalimi dejavnostmi na Šolskem centru dijaki ukvarjali tudi z elektroniko in delom v Učnem izobraževalnem laboratoriju.
V Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče smo na začetku šolskega leta pričeli s krožkom Elektronika. Učili smo se osnov, tako da smo na koncu znali načrtovati in izdelati preprosto vezje. Odločili smo se, da izdelamo preprost radio, ampak je radio, ki smo ga izdelali, imel eno pomanjkljivost, nikjer ni bilo mogoče nastaviti glasnosti. Tako smo se odločili, da ta naš radio poimenujemo ZREŠKA ŠKATLA 2017.
Z gimnazijci iz Konjic smo v sklopu Učnega izdelovalnega laboratorija natisnili ohišje. Odločili smo se za retro stil. Radio je primeren za na plažo ali v park.
Brez Učnega izdelovalnega laboratorija in pridnih dijakov gotovo ne bi bilo mogoče izdelati radia. Dijaki pomagajo pri vzpostavitvi laboratorija, sistema prijav ter spletne strani, www.fablab-konjice.si.
Ker je bilo to šolsko leto veliko marljivih rok, je fotografij preveč, zato za začetek samo fotografija našega radia ZREŠKA ŠKATLA 2017.

Jernej Kamenšek, strokovni vodja projekta ULAB

Prijava na novice